Marechaussee-museum tijdens kerstvakantie

Gepubliceerd op: 17-12-2015

Tijdens de kerstvakantie zal het Marechausseemuseum extra lang geopend zijn voor bezoekers en voor kinderen extra activiteiten organiseren. Het begint al met het evenement Marechausseemuseum bij kaarslicht, op zaterdag 19 december.

Van 19 december tot en met zondag 3 januari is het museum extra lang geopend van 11.00 uur tot 16.30 uur. Voor kinderen zijn er extra activiteiten in het museum. Zo kunnen kinderen een kerst- en nieuwjaarskaart inkleuren die naar Marechausseepersoneel in de diverse missiegebieden zal worden gestuurd. Kinderen mogen zelf bepalen naar welk van de zeven landen (missiegebieden) de kaart gaat. Daarnaast kunnen kinderen als een echte militair geschminkt worden en in marechausseekleding door het museum heen lopen. Ook is een kerstspeurtocht uitgezet. Afbeelding verwijderd

Tijdens de kerstvakantie vindt ook het sfeervolle evenement Buren bij Kaarslicht plaats. Van 19.00 uur tot 21.00 uur is de historische binnenstad verlicht met alleen maar kaarsen en vuurkorven. Overal staan musici die kerstlieden ten gehore brengen. In de dependance speelt het Koperkwintent van de Koninklijke Marechaussee en er wordt glühwein geschonken.

Voor het eerst is het Marechausseemuseum, gevestigd in het Koninklijk Weeshuis, te bezichtigen bij kaarslicht. Een grote kerstboom in de centrale hal brengt de kerstsfeer, naast de tientallen kaarsen, in het museum. Van 19.00 uur tot 21.00 uur kunnen belangstellenden gratis via de hoofdingang het museum bezoeken. Het Marechausseemuseum geeft de bezoeker een kijkje in het verleden en heden van de Koninklijke Marechaussee. De Koninklijke Marechaussee is een gendarmeriekorps, een politieorganisatie met militaire status met een verscheidenheid aan taken. De collectie toont de oprichting van het Corps Marechaussee in 1814 tot het Wapen der Koninklijke Marechaussee van vandaag. Van de marechaussee te voet en te paard uit de Napoleontisch tijd tot de uiterst moderne en gemotoriseerde Marechaussee van nu.

Bron : stadtiel.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief