Marechaussee pakt dronken bestuurder voor poging doodslag

Gepubliceerd op: 13-1-2016

De Koninklijke Marechaussee heeft de nacht van dinsdag op woensdag 13 januari in Rotterdam een dronken bestuurder van een auto aangehouden voor poging doodslag, poging tot zware mishandeling, rijden onder invloed, het niet voldoen aan een vordering en wederspannigheid na een alcoholcontrole.

Afbeelding verwijderdMarechaussees zagen een auto rijden waarbij het rijgedrag van de bestuurder opviel. Hierop besloten de marechaussees de bestuurder te controleren op het gebruik van alcohol. Tijdens de controle reed de bestuurder met zijn auto naar achteren terwijl de deur openstond. De marechaussee die de man aansprak moest hierbij aan de kant springen om niet geraakt te worden door het portier van de auto.

De bestuurder probeerde met zijn auto te vluchten waarna de Marechaussee de achtervolging inzette. Al snel reed de man zich klem in een straat. De achtervolging ging te voet verder waarbij de man ingehaald werd door de opsporingsambtenaren. Ondanks verzet hebben de Marechaussees hem aangehouden. Het onderzoek tegen de 45 jarige Rotterdammer loopt nog.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief