Handen vol aan migratiestromen

Gepubliceerd op: 26-2-2016

Vanwege de toegenomen migratiestromen richting Europa hebben veel EU-lidstaten de controle van hun binnengrenzen opgevoerd.

Ook Nederland heeft maatregelen getroffen met als doel meer zicht te krijgen op de migratiestromen, mensensmokkel aan te pakken, mensonterende incidenten te voorkomen en de nationale veiligheid te Afbeelding verwijderdbewaken. Daarom is de inzet van de Koninklijke Marechaussee sinds de zomer van 2015 flink uitgebreid. Hoofd cluster Grensmanagement Brenda Rooijackers licht de Marechaussee-inzet in Nederland toe.

Op welke manier is de KMar in Nederland betrokken bij de migratieproblematiek?

"De KMar is momenteel op veel fronten actief. Naast de reguliere grensbewaking spreken de MTV-controles het meest tot de verbeelding. Onlangs is besloten snelheidsbeperkende maatregelen in te voeren en de controles anders uit te voeren, zodat de collega's aan de grens een betere selectie kunnen maken van de voertuigen die ze willen controleren (zie ook pagina 2, red.). Maar ook op luchthavens (dedicated gatecontrol), aan de maritieme grens (bijvoorbeeld Hoek van Holland) en op het spoor is de KMar maximaal aanwezig en zijn de controlemomenten geïntensiveerd."

lees verder...

Bron : kmarmazagine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief