Aanhoudingen mensensmokkelaars op Chios

Gepubliceerd op: 2-3-2016

Het Nederlandse Border Security Team (BST) assisteerde afgelopen maand meerdere malen bij de aanhouding van verdachten van mensensmokkel. In twee gevallen was een achtervolging op zee nodig om de mannen, die op de terugweg waren naar Turkije, te kunnen aanhouden.

Afbeelding verwijderdHet BST ondersteunt, onder de vlag van Frontex, de Griekse autoriteiten bij de grensbewaking op Chios. Tijdens grenspatrouilles op de Egeïsche zee werden in totaal 7 verdachten van mensensmokkel onderkend en gearresteerd. Het gaat om mannen van Syrische, Afghaanse en Turkse afkomst, variërend in de leeftijd van 18 en 31 jaar. De Griekse kustwacht doet, onder leiding van het Openbaar Ministerie in Athene, verder onderzoek. 

Grensbewaking
De grenspatrouilles worden uitgevoerd door personeel van de Griekse kustwacht en de Koninklijke Marechaussee. Met snelle motorboten, bestuurd door Nederlandse mariniers, bewaken zij het gedeelte van de zee tussen Turkije en Chios.

Het BST ondersteunt Griekenland sinds januari bij de verhoogde instroom van migranten. Het team kan binnen de hele vreemdelingenketen taken uitvoeren.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief