Intentieverklaring dynamische integrale samenwerking

Gepubliceerd op: 3-3-2016

De Koninklijke Marechaussee, Douane en Politie eenheid Oost-Nederland hebben afgesproken om zich de komende drie jaar in te spannen om hun huidige samenwerking te intensiveren. 

Afbeelding verwijderdDe meerwaarde van de samenwerking zit in het gebruik maken van elkaars aanvullende expertise en mogelijkheden. Doel is een nog effectievere en efficiënte bestrijding van criminaliteit, fraude mensensmokkel en mensenhandel.

Op dit moment werken de drie partners al samen bij grotere veiligheids- en verkeerscontroles. Deze hebben zowel een preventief als repressief karakter. De partners richten zich in het kader van de donderdag (25 februari 2016) ondertekende intentieverklaring nu meer op het gezamenlijk toezicht houden, handhaven en opsporen op de logistieke stromen en knooppunten van criminaliteit. Op basis van informatie zullen gezamenlijke thema’s en trends worden gekozen om, gebruik makend van ieders specifieke kennis en kunde, multidisciplinair de slagkracht te vergroten. Iedere organisatie treedt daarbij op vanuit de eigen taken en bevoegdheden.

Binnen de periode van drie jaar vinden tussentijdse evaluaties plaats, waarna besloten wordt of deze vorm van samenwerking wordt voortgezet.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief