Diverse aanhoudingen bij MTV controles

Gepubliceerd op: 7-3-2016

Marechaussees hebben zaterdagavond tijdens het Mobiel Toezicht Veiligheid op de Rijksweg A1 bij De Lutte een 19 jarige man uit Albanië aangehouden die reisde op een zogenaamd look-a-like paspoort.

Afbeelding verwijderdTijdens het Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) controleerden marechaussees de inzittenden van een autobus. De 19 jarige Albanees gaf een geldig Albanees paspoort. Bij nader onderzoek van het document bleek het echter niet zijn eigen paspoort te zijn, maar dat van iemand anders. De Albanees is aangehouden en er wordt verder onderzoek ingesteld. De verdachte heeft inmiddels ook asiel aangevraagd.

Bij een controle in dezelfde autobus werd een 25 jarige man uit Kosovo gecontroleerd. Hij bleek niet rechtmatig in Nederland te zijn en is in vreemdelingenbewaring gesteld. Hij zal het land worden uitgezet.

In een andere autobus werd een 17 jarig meisje aangehouden. Bij controle door marechaussees liet zij een vals Servisch ID-bewijs zien. Uit verder onderzoek bleek zij in het bezit van een geldig Duits ID-bewijs. Het valse Servische ID-bewijs had zij voor 20 euro van vrienden gekocht. Zij dacht hiermee de grens te kunnen passeren. Er wordt proces-verbaal tegen haar opgemaakt.

Afbeelding verwijderdOok werd een personenauto gecontroleerd waarin als passagier een 30 jarige man uit Senegal zat. Uit onderzoek bleek dat hij in Duitsland in de asielprocedure zit en Duitsland niet mag verlaten. Hij is teruggestuurd naar Duitsland.

Op vrijdagavond 4 maart werd tijdens een MTV controle een 28 jarige man uit Arnhem aangehouden op het Ter Apelerveen in Ter Apel. Bij controle liet hij een Nederlands paspoort zien en een rijbewijs van Bosnië-Herzegovina. Bij onderzoek bleek het rijbewijs vals te zijn. De verdachte is na verhoor heengezonden. Er wordt proces-verbaal tegen hem opgemaakt.

De Koninklijke Marechaussee voert MTV uit om illegale migratie en criminaliteit zoals mensensmokkel en fraude met reisdocumenten tegen te gaan. Deze controles kunnen steekproefsgewijs plaatsvinden op de weg, vliegvelden, internationale treinen en op het water.

Het Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) van de Koninklijke Marechaussee is met ingang van 17 september 2015 uitgebreid om beter ter zicht te krijgen op de vluchtelingenstromen, op het onderkennen mensensmokkelaars, het voorkomen van mensonterende incidenten en om de veiligheid van Nederland in het algemeen te bewaken.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief