Militair museum kanshebber Museumprijs

Gepubliceerd op: 30-3-2016

Het Nationaal Militair Museum in Soest is een van de 3 kanshebbers op de BankGiro Loterij Museumprijs. Als het museum de meeste stemmen krijgt, wint het 100.000 euro. Beide andere kandidaten zijn het Nationaal Monument Kamp Vught en het Verzetsmuseum in Amsterdam.

Sinds vandaag kan er tot en met 26 april via museumprijs.nl worden gestemd op het favoriete museum. Op 3 mei wordt de winnaar bekend.

Afbeelding verwijderd

Aansprekend verhaal presenteren
Elk jaar kiest de organisatie een andere categorie waaraan de musea moeten voldoen. Dit jaar gaat de prijs naar het museum dat het beste erin slaagt het verhaal over de Eerste en/of de Tweede Wereldoorlog op een aansprekende wijze aan een breed publiek te presenteren.' Een vakjury selecteerde de 3 kanshebbers.

De jury bestaat uit Lisette Pelsers van museum Kröller-Müller, Patrick van Mil van Erfgoed Delft, Wim Weijland van het Rijksmuseum van Oudheden en militair historicus Christ Klep. Jaarlijks reiken het Prins Bernhard Cultuurfonds en de BankGiro Loterij, in samenwerking met de Museumvereniging, de BankGiro Loterij Museumprijs uit.

De BankGiro Loterij Museumprijs is al jaren een van de grootste culturele publieksprijzen in Nederland. In 2015 stemde een recordaantal van ruim 71.000 mensen op hun favoriete museum.

zie ook...

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief