Mannen aangehouden voor inbraak in België

Gepubliceerd op: 2-4-2016

Tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid bij Hazeldonk heeft de Koninklijke Marechaussee  twee Nederlandse mannen (19 en 23 jaar) aangehouden op verdenking van heling. Ze worden in verband gebracht met een inbraak in een kledingwinkel in het Belgische Schelle eerder die avond.

Afbeelding verwijderdHet voertuig viel op, omdat het met hoge snelheid de grens passeerde. Toen marechaussees de bestelauto wilden stoppen, negeerde de bestuurder het stopteken. De bijrijder gooide vervolgens diverse kledingstukken uit het raam. Hierna is het voertuig gestopt. Bij de controle konden de inzittenden zich niet legitimeren.

In de laadruimte trof de marechaussee dure kleding compleet met prijskaartjes en kledinghangers aan. De verdachten gaven geen aannemelijke verklaring waarom zij de spullen bij zich hadden. Hierop zijn de mannen aangehouden op verdenking van heling.

Het vermoeden ontstond dat er sprake was van een snelkraak. Verder onderzoek wees uit dat het tweetal in verband wordt gebracht met een inbraak in een winkelpand in Schelle (België) eerder die nacht.

De twee mannen moeten op een nader te bepalen datum voor de rechtbank in Amsterdam komen, die beslist of ze worden overgeleverd naar België of niet. De twee mogen in vrijheid het proces afwachten, onder de voorwaarde dat zij zich twee keer per week melden op een politiebureau.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief