Zaak verdachte Schiphol overgedragen aan OM

Gepubliceerd op: 14-4-2016

Naar aanleiding van een melding verdachte situatie op Schiphol heeft de Koninklijke Marechaussee op dinsdagavond 12 april een 25 jarige Poolse man zonder vaste woon of verblijfplaats aangehouden op Schiphol. De man zei tegen de marechaussees dat hij een terrorist was. Hij had twee rugtassen bij zich.

Na zijn aanhouding is de verdachte overgebracht naar de brigade van de Koninklijke Marechaussee. De rugtassen zijn door de Explosieven Opruimingsdienst Defensie onderzocht. Er bleken geen gevaarlijke stoffen in de rugzakken te zitten.

Afbeelding verwijderdOp dinsdagavond 12 april, omstreeks 21.30 uur ontving de Koninklijke Marechaussee op Schiphol een melding van een verdachte situatie. Marechaussees op weg naar de melding kwamen op de Schiphol Boulevard een man tegen die twee rugtassen bij zich had. Hij zei tegen de marechaussees dat hij een terrorist was. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar de brigade van de marechaussee. 

Zijn rugtassen zijn achtergebleven op de Schiphol Boulevard. Een eerste selectie door een hond van de marechaussee wees uit dat er mogelijk gevaarlijke stoffen in de rugzakken aanwezig waren. Hierop is de Explosieven Opruimingsdienst Defensie (EOD) gewaarschuwd die naar Schiphol is gekomen. Ondertussen heeft de Marechaussee een deel van het Jan Dellaertplein en de Schiphol Boulevard afgezet. Onderzoek door de EOD wees uit dat er geen gevaarlijke stoffen aanwezig waren in de rugtassen. Rond 02.00 uur (woensdag 13 april) zijn de afzettingen opgeheven.

De verdachte is woensdag 13 april gehoord. Uit het verhoor bleek dat de verdachte zijn uitspraken deed onder invloed van alcohol.

De verdachte is in verzekering gesteld en de zaak wordt overgedragen aan de officier van justitie die een beslissing zal nemen over de verdere afdoening.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief