Voorzitter Eerste Kamer bezoekt Nederlandse militairen in Afghanistan

Gepubliceerd op: 16-4-2016

De Voorzitter van de Eerste Kamer, Ankie Broekers-Knol, heeft op 12 en 13 april 2016 op uitnodiging van en samen met de Commandant der Strijdkrachten (CDS), Tom Middendorp, een werkbezoek gebracht aan de Nederlandse militairen gelegerd in Afghanistan.

Afbeelding verwijderdAan het bezoek werd ook deelgenomen door de Griffier van de Eerste Kamer, Geert Jan Hamilton, en de directeur Operaties Defensiestaf, Generaal-majoor der Mariniers, Richard Oppelaar, als ook de stafofficieren Luitenant-Kolonel Xander van den Berg en Majoor Thijs Jansen.

Nederland is een van de landen die sinds 1 januari 2015 deelnemen aan de NAVO-missie Resolute Support. Deze missie is gericht op het trainen, adviseren en assisteren van de Afghan National Security Forces (ANSF). De missie ondersteunt de Afghaanse overheid door op institutioneel en regionaal niveau het leger en de politie te trainen, te adviseren en te assisteren. De operatie Resolute Support volgt op de NAVO-missie ISAF (International Security Assistance Force) die van 2001 tot 2014 geduurd heeft. De Nederlandse bijdrage aan Resolute Support richt zich op de regio Noord, met Duitsland als Framework Nation. Nederland draagt bij aan de NAVO-staven in Mazar-e-Sharif en Kabul.

lees verder ...  

Bron : eerstekamer.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief