Vrijwillige politiemensen hebben aangeboden bij te springen op Schiphol

Gepubliceerd op: 2-5-2016

'Volgens de Telegraaf bood de Landelijke Organisatie van Politievrijwilligers (LOPV) de manschappen een paar weken terug aan.

Dit gebeurde via de officiële weg van de politietop. Volgens LOPV-voorzitter Michael Sijbom was de korpsleiding van goede wil en zouden er per direct tientallen zeer gemotiveerde reservisten beschikbaar zijn.

Na een paar weken bedenktijd liet de KMar weten geen behoefte aan hulp te hebben.'

Afbeelding verwijderdNaschrift SMC
Er is de laatste dagen veel geschreven over de problemen die zich mogelijk deze zomer op de luchthaven Schiphol zouden kunnen voordoen. Het bestuur van de SMC is er van overtuigd dat de leiding van de KMar er net als in het verleden alles aan zal doen om het grote aanbod van passagiers in goede banen te leiden. In voorgaande jaren is dat altijd in goed overleg en in nauwe samenwerking met alle betrokken partijen gelukt. Het huidige nationale en internationale werkaanbod maakt dat er inderdaad heel veel van de organisatie en het personeel wordt gevraagd. Overwerk, contractverlenging, het niet verlenen van verlof zijn bijvoorbeeld instrumenten om op korte termijn meer personeel in te kunnen zetten.

Dat soort maatregelen vereisen echter ook overleg met de bonden. Het is niet netjes van de organisatie om al vooruitlopend op dit overleg publiekelijk te reageren op artikelen in de media. Daardoor lijkt het ten onrechte alsof er door de organisatie en de politiek niets wordt gedaan. Tenslotte zij nog gesteld dat het werven en opleiden van nieuw personeel ongeveer anderhalf jaar met zich meebrengt. Het werk van een marechaussee en ook van een politieagent is immers niet iets wat je zo maar door een willekeurige persoon kan laten doen. Wij willen als samenleving terecht dat onze veiligheidsdiensten van een kwalitatief hoog niveau zijn.

SMC

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief