Nederlandse militairen behalen recordoogst medailles voor Invictus Games-sporters

Gepubliceerd op: 15-5-2016

De Nederlandse ploeg bij de Invictus Games in Orlanda heeft met een recordoogst aan medailles vrijdag ceremonieel afgesloten. Nederland behaalde maar liefst 18 medailles; 5 gouden, 5 zilveren en 8 bronzen medailles. Dit meldt het ministerie van Defensie vrijdag. 

Afbeelding verwijderdMilitairen
Invictus Games is een internationaal sportevenement voor mannen en vrouwen die gedurende hun dienst ziek werden of gewond zijn geraakt. De Verenigde Staten was na Londen gastheer van de tweede editie. In Orlando kwamen zo’n 500 mannen en vrouwen uit 14 landen bijeen. Ze namen deel aan 9 takken van sport, variërend van atletiek en zwemmen tot zitvolleybal en rolstoelbasketbal.

Uitblinken 
De Nederlandse atleten veroverden 9 medailles. Goud was er op zowel de 100 en 200 meter sprint als op het onderdeel discus. Ook in het fietsen blonken de Nederlanders uit. Dat resulteerde in 5 medailles, waaronder 2 keer goud voor het tandemduo. Bij het zwemmen oogstten de Nederlanders 2 zilveren medailles en 1 bronzen plak. De indoorroeiers pakten tweemaal brons.

lees verder...  

Bron : blikopnieuws.nl


Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief