Verdachte drugsmokkel aangehouden

Gepubliceerd op: 19-5-2016

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft vorige week dinsdag een 39 jarige man uit Amsterdam aangehouden als verdachte van drugssmokkel. De man wordt verdacht van het smokkelen van ongeveer 40 kilo cocaïne vanuit de Dominicaanse Republiek naar Nederland in augustus 2015.

Afbeelding verwijderdDe man kwam vorig jaar augustus, na aankomst op Schiphol, klem te zitten met twee fietskoffers tussen de deuren naar de uitgang. Hij liet de koffers achter en ging er vandoor. De fietskoffers werden door personeel van de Douane veiliggesteld en zoals alle bagage gescand. Op de scan was te zien dat de vormen in één van de koffers niet overeenkwamen met de vormen van een fiets. Na het openen van deze fietskoffer bleek deze vol te zitten met pakketten cocaïne. De drugs hebben een straatwaarde van circa 10 miljoen euro. In de andere koffer zat wel een fiets.

Het team Zware Criminaliteit en het Drugs Team Schiphol van de Koninklijke Marechaussee hebben de man na intensief speurwerk aangehouden. Hij wordt ervan verdacht de fietskoffers achter te hebben gelaten. De man is ingesloten en inmiddels geleid voor de Rechter-Commissaris.

De Koninklijke Marechaussee onderzoekt, onder leiding van het openbaar ministerie Noord-Holland, deze zaak verder. Ook wordt onderzoek gedaan naar de mededaders van deze smokkel, onder wie mogelijk personen die werkzaam zijn op de luchthaven Schiphol.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief