Controle aan de oostgrens

Gepubliceerd op: 20-5-2016

Dinsdagavond en nacht van 17 op 18 mei, vond langs de Nederlands-Duitse grens een grote controle plaats gericht op criminaliteitsbestrijding en vergroten van de verkeersveiligheid: de zogeheten Korridorfahndung.

Van Groningen tot Aken kwamen politie en diverse opsporingspartners in actie, zowel op de weg als op het water, het spoor en in de lucht. Bij de controles werden 16 personen aangehouden. Zij worden verdacht van diverse feiten.

Afbeelding verwijderdAan deze controle werd aan Nederlandse kant deelgenomen door de Koninklijke Marechaussee, de Douane en de Nationale Politie, Eenheden Noord- en Oost Nederland en de Landelijke Eenheid, dienst infrastructuur. Aan Duitse kant werkten de Bundespolizei, de Zoll (douane) en de politiekorpsen van de bondslanden Nordrhein-Westfalen, Sachen, Sachsen-Anhalt en Niedersachsen, alsmede het kenniscentrum voor vaartuigcriminaliteit in Konstanz mee. Tegelijkertijd werd ook in Polen een controle uitgevoerd. Daar werd ondermeer nog een man aangehouden bij de grens omdat hij in een gestolen auto reed afkomstig uit Duitsland.

Er is onder andere bij enkele grote grensovergangen gecontroleerd, daarnaast ook in het achterland. De meeste controles waren tussen 16.00 uur en 24.00 uur, maar tijdstippen varieerden soms. Het zwaartepunt van deze controle op de bestrijding van de criminaliteit lag naast het mobiel banditisme, bij verdovende middelen, vreemdelingenwetgeving en mensenhandel en het verhinderen van het illegaal inreizen. Ook werd er gecontroleerd op autodiefstallen. Een bijkomend aspect is de bevordering van de samenwerking tussen de diverse opsporingsinstanties.

lees meer... 

Bron : politie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief