Kleindochter Warrack neemt deel aan het ‘Graeme Warrack Memorial Event’

Gepubliceerd op: 8-6-2016

Afbeelding verwijderdVan 14 t/m 16 juni zullen de kleindochter van Graeme Warrack en haar man deelnemen aan het Graeme Warrack Memorial Event op het Opleidings-, Trainings- en Kenniscentrum Koninklijke Marechaussee. Het is 72 jaar na dato dat er een ‘Warrack’ dezelfde tocht min of meer aflegt als grootvader in 1944/1945.

Dr. Warrack was verantwoordelijk voor de verpleging van gewonde geallieerde militairen die tijdens de slag om Arnhem krijgsgevangen waren gemaakt en in de gebouwen van de Koning Willem III- kazerne werden ondergebracht. Samen met zijn medische staf deed hij alles wat in zijn vermogen lag om de bijna tweeduizend gewonden zo goed als mogelijk was medische hulp te geven. 

In 1944/1945 ontsnapte Warrack aan de Duitsers en de tocht die hij toen aflegde wordt als eerbetoon nu afgelegd door de huidige marechaussees.

Afbeelding verwijderdMarechaussees die de initiële opleiding op de Koning Willem III-kazerne volgen, nemen tijdens de opleiding verplicht deel aan het ‘Graeme Warrack Memorial Event’. Mentale vorming en historisch besef komen terug in deze herdenkingsmars. In twee dagen tijd leggen de marechaussees een afstand af van 97 kilometer te voet en op de fiets, met alle daarbij komende ongemakken. Gedurende de herdenkingstocht komt de historie rond Graeme Warrack veelvuldig aan bod middels geïntegreerde oefeningen.

Door het incasserings- en doorzettingsvermogen van de marechaussees aan te spreken wordt de trots en korpsgeest verhoogd. Tijdens deze tocht brengen de deelnemers ook een bezoek aan de laatste rustplaats van Jeroen Severs, de wachtmeester die op 14 augustus 2004 op 29-jarige leeftijd om het leven kwam in Irak, nadat hij in een hinderlaag reed.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief