Moeder en zoon smokkelen drie ton in lichaam

Gepubliceerd op: 8-7-2016

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft op 21 juni een 51-jarige vrouw en 25-jarige man uit Venezuela aangehouden op verdenking van witwassen. 

Het tweetal smokkelde ‘geldbollen’ ter waarde van bijna 300.000 euro in hun lichaam. Het geld kwam aan het licht tijdens een securitycontrole voor vertrek naar Zuid-Amerika.

Onderzoek 
Afbeelding verwijderdBij de controle bleek dat de man in zijn kleding zeven bollen had verstopt. Hierop is de Douane ter plaatse gegaan voor verder onderzoek. Al snel ontstond het vermoeden dat hij ook geld in zijn lichaam vervoerde. De man werd vervolgens onwel en moest voor behandeling naar het ziekenhuis. Daar moesten 33 bollen operatief worden verwijderd.

Verder werd duidelijk dat zijn 51-jarige moeder ook betrokken was bij de smokkel. Uit een scan bleek dat zij twintig bollen had geslikt. De totale waarde van de ‘geldbollen’ bedroeg bijna 300.000 euro, verpakt in briefjes van 500 euro. Het Samenwerkingsverband Liquide Middelen (SVLM) is hierop onder leiding van het Openbaar Ministerie Noord-Holland een onderzoek gestart. De verdachten zitten vast. De rechtbank heeft deze week hun voorlopige hechtenis met 90 dagen verlengd.

Geldstromen
Binnen het Samenwerkingsverband Liquide Middelen werken KMar, Douane en FIOD nauw samen om het witwassen van contante geldstromen via de luchthaven Schiphol te bestrijden.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief