Nederlandse militairen lopen eigen Vierdaagse in Mali

Gepubliceerd op: 11-7-2016

Nederlandse militairen die op missie zijn in het Afrikaanse Mali gaan hun eigen Vierdaagse lopen. Ze doen dat op dezelfde dagen als hun collega's die meelopen met de Vierdaagse van Nijmegen.

Afbeelding verwijderdOmdat de omstandigheden in de Afrikaanse woestijn veel zwaarder zijn, leggen de lopers daar geen veertig maar tien kilometer per dag af. Maar ze dragen wel de voor militairen verplichte tien kilo bepakking. Alleen niet in de vorm van een volgeladen rugzak, maar door hun scherfvest aan te trekken.

De soldaten lopen hun dagelijkse afstand uit veiligheidsoverwegingen binnen de hekken van het kamp. Omdat het overdag veel te warm wordt voor zo'n krachtsinspanning lopen de wandelaars in de vroege ochtenduren.

Uitlopen van de Vierdaagse in Mali levert de militairen geen Vierdaagsekruisje op. Het kruisje is namelijk een officiële onderscheiding en voor de uitreiking daarvan gelden vastgestelde regels. ''Opsturen of overhandigen in Mali valt daar niet onder'', aldus majoor Tjeerd Dijkstra van Defensie.

Bron : nu.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief