Stoffelijke overschotten omgekomen militairen in Nederland

Gepubliceerd op: 12-7-2016

De stoffelijke overschotten van de woensdag omgekomen sergeant der 1e klasse Henry Hoving (29) en korporaal Kevin Roggeveld (24) zijn in Nederland aangekomen.

Op Vliegbasis Eindhoven landde rond 18.45 uur een KDC-10 van de luchtmacht met aan boord beide lichamen. 2 uit 8 militairen bestaande draagploegen haalden de kisten uit het vliegtuig en droegen die over aan de familie.

Afbeelding verwijderd

Minister Jeanine Hennis-Plasschaert, plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten vice-admiraal Rob Bauer en secretaris-generaal Wim Geerts woonden de ceremonie bij.

Ceremonie Gao
Eerder vandaag namen in kamp Castor in Gao de Minusma-militairen afscheid van de omgekomen mannen. Militairen van de Special Operations Land Task Group haalden hun 2 verongelukte collega's op in het veldhospitaal. Ze droegen hen naar 2 voertuigen en begeleidden ze naar de vliegstrip. Daar vormden zo'n 950 Nederlandse, Duitse, Deense en Tjechische militairen een erehaag.

Na het signaal Taptoe werden de kisten met de lichamen een C-130 Hercules ingedragen, voorafgegaan door een doedelzakspeler. Het toestel bracht hen naar Bamako. Ook daar vond een ceremonie plaats. Daarna werden de stoffelijke overschotten de KDC-10 ingedragen en naar Nederland gevlogen.

Ongeluk tijdens schietoefening
Korporaal Roggeveld en sergeant der 1e klasse Hoving, allebei afkomstig van 13 Luchtmobiele Brigade uit Assen, kwamen vorige week om het leven in de buurt van Kidal tijdens een schietoefening met 60mm-mortieren. Een collega van hen raakte zwaargewond.

Zie ook...

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief