Nationale Indië-herdenking Roermond

Gepubliceerd op: 29-7-2016

Op zaterdag 3 september vindt de jaarlijkse Indië-herdenking het Nationaal Indië-monument plaats. Bijna 15.000 Indië-veteranen, familieleden en nabestaanden komen dan naar Roermond om bij het monument hun dierbaren te herdenken. 

Afbeelding verwijderdWij zijn als Stichting Marechaussee Contact ook met een kleine deputatie aanwezig en zullen een krans leggen bij onze plaquette.

Indië-veteranen kunnen zich uiterlijk vóór 26 augustus voor de herdenking aanmelden via Mijn Vi op de website van het Veteraneninstituut.

Heeft u nog niet eerder gebruik gemaakt van Mijn Vi? Klik hier om u te registreren.

Meer informatie over de Indië-herdenking in Roermond vindt u hier.  

Zaterdag 3 september zal de jaarlijkse herdenking live te volgen zijn via de website van het Nationaal Indië-monument. Speciaal voor degenen die graag willen komen maar om welke reden dan ook, niet meer in Roermond aanwezig kunnen zijn. Op deze manier worden zij alsnog in de gelegenheid gesteld om een live sfeerimpressie van de herdenking van thuis uit te volgen. Het betreft een proef, na de herdenking zal er met alle betrokkenen geëvalueerd worden over een mogelijk vervolg. Alle bijzonderheden volgen zo spoedig mogelijk.

Bron : VI/smc

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief