'Marechaussee-museum'-dagen

Gepubliceerd op: 18-8-2016

80 Jaar Marechausseemuseum. Meer dan 200 jaar marechaussee geschiedenis!

Het Marechausseemuseum bestaat op 31 oktober a.s. 80 jaar en dat willen we natuurlijk niet onopgemerkt voorbij laten gaan. Daarom organiseren wij, met medewerking van de Koninklijke Marechaussee, in het weekend van 24 en 25 september de 'Marechausseemuseum'-dagen.

Afbeelding verwijderd

Bezoekers van de 'Marechausseemuseum'-dagen - van jong tot oud - kunnen deze dagen uitgebreid kennis maken met het verleden en heden van de Koninklijke Marechaussee. Vanaf de oprichting in 1814 tot de moderne en professionele Marechaussee van nu.

De programmering* zal in het weekend van 24 en 25 september volledig in het teken staan van de taken van de Koninklijke Marechaussee - bewaken & beveiligen, grenspolitie en militaire politie & internationale taken - en zal o.a. bestaan uit diverse activiteiten, demonstraties en static shows.

* Ontwikkelingen binnen Nederland die er toe kunnen leiden dat de inzet van de Koninklijke Marechaussee per direct vereist is kunnen invloed hebben op de programmering!

Afbeelding verwijderd

Onderzoek en beleef de marechaussee!
Wil jij geschminkt worden als een echte militair of een speurtocht door het museum maken? Zegt 'serious gaming' je niets maar ben je inmiddels wel nieuwsgierig geworden? Lijkt het je stoer een gepantserd rupsvoertuig, een gepantserde limo en wapens van de Koninklijke Marechaussee wel eens van heel dichtbij te kunnen bekijken en fotograferen? Ben je benieuwd hoe jouw vingerafdruk er uit ziet? Zou jij wel eens willen zien hoe marechaussees exerceren, en zou jij dat ook wel eens willen proberen? Of, zou je wel eens vragen willen stellen aan medewerkers van de Mobiele- en Bijstands Eenheden of Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten?

Kom dan op 24 of 25 september naar de 'Marechausseemuseum'-dagen en beleef de Koninklijke Marechaussee!

Praktische informatie

De 'Marechausseemuseum'-dagen vinden plaats in het museum, in de tuinen van het museum en de direct omliggende straten.

Het evenement begint op beide dagen om 11.00 uur en eindigt om 16.30 uur.

All in entreeprijs € 5,00 per persoon per dag.

Kinderen tot 4 jaar hebben gratis toegang.

Museumkaart-, defensiepas- en veteranenpashouders én "Vrienden van de vier vestigingen van de Koninklijke Stichting Defensiemusea" hebben op vertoon van hun kaart/pas gratis toegang.

Gratis parkeren in de nabije omgeving van het museum.

Bron : marechausseemuseum

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief