Marechaussee treft 200kg apaan aan in auto

Gepubliceerd op: 25-8-2016

De Koninklijke Marechaussee heeft op donderdag 11 augustus, vroeg in de ochtend, tijdens een controle Mobiel Toezicht Veiligheid bij Eersel, een grote hoeveelheid apaan aangetroffen in een personenauto.

Afbeelding verwijderdMarechaussees roken bij de controle een sterkte chemische lucht die uit de auto kwam. Ook kregen zij last van prikkende ogen. De 29-jarige bestuurder uit Eindhoven verklaarde dat hij metselzand vervoerde. 

De Marechaussees vertrouwden dit verhaal niet en doorzochten de auto. In de auto vonden zij vier zakken waarvan door het opschrift niet duidelijk was wat erin zat. Hierop ontstond de verdenking dat de man grondstoffen voor het maken van drugs vervoerde. De man is aangehouden op verdenking van overtreding van de Opiumwet. Nader onderzoek naar de inhoud van de zakken wees uit dat vermoedelijk apaan betrof. Apaan wordt gebruikt als grondstof om XTC te produceren.

De apaan is inbeslaggenomen en de man is woensdag voor de raadkamer geweest. De rechter verlengde de voorlopige hechtenis met 90 dagen.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief