Minister V&J maakt kennis met inzet in hogere geweldsspectrum

Gepubliceerd op: 1-9-2016

Minister Ard van der Steur en secretaris-generaal van Veiligheid en Justitie, Siebe Riedstra, brachten gisteren een werkbezoek aan de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten en het eskadron Hoog Risico Beveiliging van de Koninklijke Marechaussee. De delegatie werd geïnformeerd over het optreden van de Koninklijke Marechaussee in het hogere geweldsspectrum.

Afbeelding verwijderdIn Soesterberg startte het bezoek met een presentatie over het veelzijdige en complexe takenpakket van de Brigade Speciale Beveiligingsopdrachten (BSB). Daarnaast kregen de minister en secretaris-generaal uitleg over de operationele inzet van de KMar bij het bewaken en beveiligen van objecten met een hoog risicoprofiel.

Goed beeld
Na een algemene introductie was er ruimte voor demonstraties van het aanhoudings- en ondersteuningsteam en van de HRB. Ook deed het gezelschap een waardevol trainingsobject aan: een mock-up van een vliegtuig. Hier trainen bijvoorbeeld de airmarshals van de BSB hun procedures. Aansluitend volgde een rondleiding op het complex en kregen minister en SG een goed beeld van de diversiteit aan wapens van de operators.

Minister Ard van der Steur zei na afloop onder de indruk te zijn: “Heel bijzonder dat zoveel disciplines vallen onder een organisatie en dat zoveel mensen getraind worden in zoveel rollen, zodat je multi inzetbaar bent. Dit geeft mij een gerust gevoel dat ik mijn verantwoordelijkheid voor het stelsel bewaken en beveiligen aan deze mensen kan overlaten.”

Bron: kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief