Ruim 100.000 euro in reisbagage

Gepubliceerd op: 27-9-2016

De Koninklijke Marechaussee op Schiphol heeft vorige week vrijdag 2 Servische vrouwen en 1 Montenegrijnse man aangehouden als verdachten van witwassen.

Bij de controle na aankomst op Schiphol vanuit Belgrado werd in hun bagage ruim 100.000 euro aangetroffen. Over de herkomst van het geld konden zij geen goede verklaring geven.

Controle
Afbeelding verwijderdMarechaussees controleerden bij de inreis de 21 en 23 jarige vrouwen en de 31 jarige man. Hierbij kwam al snel naar voren dat het drietal grote geldbedragen bij zich had. Na onderzoek van hun reisbagage door de Douane werd het geld, verdeeld over drie koffers, aangetroffen. Ook droeg de man en een van de vrouwen een duur horloge met een gezamenlijke waarde van 54.000 euro.

Aanhouding
Op vragen over de herkomst van het geld konden ze geen goede verklaring geven. Hierop zijn zij aangehouden als verdachten van witwassen. Het geld en de horloges zijn in beslag genomen. De verdachten zijn gisteren voor de Rechter-commissaris geleid die oordeelde dat zij nog langer vast moeten blijven zitten. Het Samenwerkingsverband Liquide middelen (SVLM) onderzoekt deze zaak verder.

SVLM
De Koninklijke marechaussee, Douane en FIOD doen binnen het SVLM onderzoek naar geldkoeriers op de luchthaven Schiphol. Dit geschiedt onder leiding van het Openbaar Ministerie. Als een reiziger de Europese Unie binnenkomt of verlaat met € 10.000 of meer aan liquide middelen, dan moet deze hiervan aangifte doen bij de Douane. Het doel hiervan is illegale activiteiten tegen gaan zoals het witwassen van geld of het financieren van terroristische activiteiten.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief