Kustwachtvliegtuig traceert schip met migranten na noodoproep

Gepubliceerd op: 6-10-2016

Het Nederlandse kustwachtvliegtuig, dat patrouillevluchten uitvoert boven de Middellandse Zee, heeft gisteren een schip in nood met migranten aangetroffen in de buurt van de kust van het Italiaanse Catania.

Noodoproep 
vliegtuig Dornier 228De bemanning van het vliegtuig ving een noodoproep op van een schip in nood. Na een korte zoektocht werd een zeiljacht aangetroffen, ongeveer 125 kilometer uit de kust. Vanuit de lucht werd waargenomen dat er veel personen aan boord waren. Hierop is de Italiaanse kustwacht gewaarschuwd. Die brachten het schip met 116 migranten veilig aan land. De Italiaanse kustwacht heeft drie personen aangehouden als verdachten van mensensmokkel. Zij bevonden zich aan boord tussen de migranten.

Operatie Triton
Nederland levert in de maand oktober, onder de coördinatie van Frontex, een bijdrage aan de operatie Triton. Zij voeren op basis van instructies van de Italiaanse autoriteiten surveillancevluchten uit boven de Middellandse Zee. Het toestel kan in geval van noodsituaties worden ingezet bij zoek – en reddingsacties. De bijdrage wordt geleid door de Koninklijke Marechaussee onder auspiciën van het Ministerie van Veiligheid en Justitie.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief