Duits-Nederlandse samenwerking maakt nieuwe stap

Gepubliceerd op: 11-10-2016

De grondgebonden luchtverdediging levert niet alleen veiligheid voor militairen tegen aanvallen met vliegtuigen. Ze beschermt ook steden, burgers en eigenlijk alles wat ons lief is.

Duits-Ned. samenw. okt16Met die boodschap onderstreepte plaatsvervangend Commandant Landstrijdkrachten generaal-majoor Martin Wijnen het belang van de samenwerking tussen de Patriot-eenheden van het Nederlandse Defensie Grondgebonden Luchtverdedigingscommando (DGLC) en de Duitse evenknie SAM-Wing 1. Deze week oefenden ze voor de eerste keer met succes samen op de schietrange NAMFI op het Griekse eiland Kreta. “Wellicht de opmaat naar een multinationale eenheid met meer systemen”, suggereerde Wijnen.

De Duits-Nederlandse Patrioteenheden zijn tijdens hun training initial operational capabel verklaard, wat betekent dat ze hebben bewezen goed te kunnen samenwerken. De aanwezigheid van generaal Wijnen, de Duitse plaatsvervangend Commandant Luchtstrijdkrachten luitenant-generaal Dieter Naskrent en de voorzitter van de Vaste Commissie voor Defensie in de Tweede Kamer, Han ten Broeke, onderschreef het belang van de IOC-verklaring.

lees verder...  

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief