Mannen aangehouden na winkeldiefstal

Gepubliceerd op: 27-10-2016

Het grensoverschrijdend politieteam (GPT) heeft dinsdag 25 oktober twee Georgische mannen (27 en 28 jaar oud) aangehouden. In hun voertuig werd een grote hoeveelheid verzorgingsproducten gevonden. Ze worden verdacht van diefstal, heling en rijden met valse kentekenplaten.

Afbeelding verwijderdDe auto met Duits kenteken werd in het grensgebied bij Didam staande gehouden voor controle. Bij het doorzoeken vonden leden van het GPT een rugzak met daarin onaangebroken verpakkingen tandpasta, crèmes en tandenborstels. In de kofferbak stonden nog eens drie grote shoppers met dezelfde producten. Onderzoek wees uit dat bepaalde schappen van een supermarktketen in de buurt wel erg leeg waren. De goederen hebben een waarde van ruim 1200 euro. 

Voor het rijden met valse kentekenplaten zullen de mannen zich ook moeten verantwoorden. Het duo is voor onderzoek overgedragen aan de politie Oost-Nederland.

Samenwerking
Het grensoverschrijdend politieteam Elten (GPT) is een samenwerkingsverband van de Koninklijke Marechaussee Brigade Oostgrens Midden, de Bundespolizei Kleve en de Nationale Politie. Het team voert in het grensgebied Nederlands-Duitse surveillances uit om grensoverschrijdenden delicten, zoals mensensmokkel, voertuigcriminaliteit en drugssmokkel, te bestrijden.

 

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief