Trompetterkorps KMAR sluit 70e AW jubileum af

Gepubliceerd op: 6-11-2016

Het Trompetterkorps van de Koninklijke Marechaussee sluit deze maand met een tweetal concerten het 70e jubileumjaar van de Airborne Wandeltocht af. De concerten worden het jubilerende evenement aangeboden door de commandant van het Trompetterkorps en worden gehouden in de Vredebergkerk in Oosterbeek.

Datum:   zaterdag 19 november 2016, 19:30 tot 22:00
Locatie:  Van Toulon van der Koogweg, Vredebergkerk, Oosterbeek

Afbeelding verwijderd

Op de dag van de Airborne Wandeltocht opent dit korps traditiegetrouw het officiële defilé, direct achter het vaandel van de organiserende Politie Sportvereniging 'Renkum'. Daarbij voert het korps een groot detachement aan van de mannen en vrouwen van de Koninklijke Marechaussee.

Het Trompetterkorps der Koninklijke Marechaussee is een deeltijdorkest en speelt in fanfarebezetting. Het korps speelt tijdens militaire plechtigheden bij de Koninklijke Marechaussee en geeft korpsconcerten. Het Trompetterkorps verzorgt ook de muziek bij Defensie- en staatsaangelegenheden en bestaat uit een 60-tal reservisten en musici met een deeltijdfunctie. Het zijn professionele, semiprofessionele en amateurmuzikanten. De reservisten zijn alleen als muzikant aan de marechaussee verbonden. Zij werken gemiddeld 2 dagen per week bij het orkest.

lees meer... 

Bron : hoogenlaag.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief