GPT politieteam pakt man met 66 boksbeugels

Gepubliceerd op: 23-11-2016

Afbeelding verwijderdTijdens een patrouille maandagavond langs de A12 bij Duiven is het grensoverschrijdend politieteam (GPT) op een wapenvangst gestuit. In de bagage van een 20-jarige Bosniër werden 66 boksbeugels, veertien stilettomessen, vijf werpsterren en vijf ploertendoders aangetroffen. De man is aangehouden voor het overtreden van de wet wapens en munitie.

Leden van het GPT controleerden omstreeks 18.00 uur in het grensgebied drie inzittenden in een Duitse huurauto. Bij het controleren van de 20-jarige bijrijder viel een geopende tas met messen op. Een doorzoeking achterin de kofferbak leverde een tas met meerdere boksbeugels, ploertendoders en werpsterren op. De wapens zijn in beslag genomen en de man zit nog vast voor verder onderzoek.

Samenwerking
Het grensoverschrijdend politieteam Elten (GPT) is een samenwerkingsverband van de Koninklijke Marechaussee Brigade Oostgrens Midden, de Bundespolizei Kleve en de Nationale Politie. Het team voert in het grensgebied Nederlands-Duitse patrouilles uit om grensoverschrijdende delicten, zoals mensensmokkel, voertuigcriminaliteit en drugssmokkel, te bestrijden.

Bron : KMar 

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief