Opleidingen van de Nederlandse Defensie Academie

Gepubliceerd op: 14-12-2016

Om een opleiding te kunnen volgen aan de Nederlandse Defensie Academie (NLDA), moet je in de meeste gevallen eerst solliciteren naar een officiersfunctie bij Defensie. De NLDA verzorgt verschillende opleidingen voor militairen en burgers (ook van buiten Defensie).

Afbeelding verwijderdDe vooropleiding bepaalt voor welke functies je in aanmerking komt. Hieronder vind je een overzicht van de opleidingen. Burgers kunnen zich inschrijven voor de masteropleiding Military Strategic Studies en de bachelor modules Human Factors en Systeemveiligheid, de andere opleidingen kunnen alleen militairen volgen.

Militair-wetenschappelijke opleiding
De militair- wetenschappelijke opleiding (MWO) bereidt je voor op de eerste officiersfunctie en een carrière bij de krijgsmacht. De opleiding duurt in totaal 4 tot 5 jaar. Daarvan staan 1 of 2 jaar in het teken van de militaire opleiding en vorming en de voorbereiding op de eerste officiersfunctie.

De overige 3 jaren van de MWO volg je wetenschappelijk onderwijs aan de Faculteit Militaire Wetenschappen. Daarin is er uiteraard ook aandacht voor de militaire aspecten door middel van voorbeelden uit de militaire praktijk. Om de MWO te kunnen volgen, moet je een vwo-, hbo- of daaraan gelijkgesteld diploma hebben. Daarnaast moet je slagen voor lichamelijke en psychologische tests.

lees verder...  

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief