'SmoeltjesSchrift voor het thuisfront'

Gepubliceerd op: 16-12-2016

Wat gaat er om in het hoofd van een kind waarvan een ouder langere tijd weg is in verband met een uitzending of oefening? Uitgeverij Scrivo Media presenteert in samenwerking met vereniging Thuisfrontsupport de speciale uitgave SmoeltjesSchrift voor het thuisfront: een fraai invuldagboek waarin deze kinderen de dag van zich af kunnen schrijven aan de hand van smileys en korte vragen.

Afbeelding verwijderd’Wanneer een vader of moeder op missie of oefening gaat, is dat een spannende en moeilijke periode voor de achterblijvers’, vertelt Jessica de Kok van de vereniging Thuis-frontsupport, de vereniging die steun biedt aan de achterban van militairen. ‘Sommige van onze leden waren al helemaal blij met het ‘gewone’ SmoeltjesSchrift, waarin hun kinderen hun verhaal kwijt konden. Het leek ons zo leuk om er speciaal een te hebben voor de thuisfront-kinderen. Daarom hebben we de uitgever gevraagd of ze dat konden ontwikkelen. Het speciale eraan is dat het echt herkenbaar is geworden voor kinderen van militairen. Onder meer kunnen ze op een landkaart invullen waar vader of moeder naartoe gaat en er is een aftelkalender waarin ze aangeven hoe lang de missie of oefe-ning duurt. Een prima hulpmiddel om het kind alvast voor te bereiden op wat er komen gaat.’

Verder bestaat het schrift uit een multomap met losse bladen. Zo kunnen de ingevulde pagina’s worden opgestuurd naar de ouder in het buitenland, zodat die toch een beetje meekrijgt wat er thuis gebeurt. 

SmoeltjesSchrift
De nieuwe uitgave is een variant op het reguliere SmoeltjesSchrift, geschreven door Josina Intrabartolo met illustraties van Sonja Kemp. Inmiddels zijn er hiervan ruim 10.000 exemplaren verkocht.

SmoeltjesSchrift voor het thuisfront is verkrijgbaar via www.scrivomedia.nl en de (inter-net)boekhandels en kost €14,50.

Bron : scrivomedia.nl - foto: John Voermans

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief