Kerstkaarten en cupcakes voor uitgezonden militairen

Gepubliceerd op: 25-12-2016

‘Iedereen verdient een kerstkaart’, aldus de slogan van een van de postondernemingen in Nederland. Omdat rond de 1.000 militairen tijdens de feestdagen in een uitzendgebied wonen en werken, startte in het Nationaal Militair Museum (NMM) vandaag weer de kaartenactie Stay Safe.

Tijdens de kerstvakantie kunnen bezoekers van het NMM, net als vorig jaar, een kerst- en nieuwjaarswens sturen aan Nederlandse militairen op uitzending. Die weten zo dat er aan hen wordt gedacht. Vorig jaar werden duizenden kaarten geschreven en gekleurd door museumbezoekers. Het NMM verzamelde ze en stuurde ze op. Dat gebeurt ook dit jaar. Een kaart maken kan tot en met 3 januari 2017.

Missiegebieden
De missiegebieden die dit jaar centraal staan, zijn de Border Security Teams in Griekenland, het stationsschip Zr. Ms. Holland in de West en de missies in Mali. Aan Minusma werken 290 Nederlandse militairen mee. Daarnaast zijn er 2 militairen toegevoegd aan de politietrainingsmissie van de Europese Unie (EUTM) en de anti-mijn eenheid (UNMAS).

Lees verder...  

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief