Middendorp bezoekt met Kerst werkende collega’s

Gepubliceerd op: 26-12-2016

Defensiemedewerkers die met Kerst werken kregen 24 december bezoek van Commandant der Strijdkrachten generaal Tom Middendorp. Samen met krijgsmachtadjudant Nico Spierenburg stak hij het personeel een hart onder de riem en deelde kerstlekkernijen uit.

Afbeelding verwijderdZo bracht de CDS kerststollen in het Haagse ministerie bij het Defensie Operatie Centrum. Dit ondersteunt Nederlands hoogste generaal bij het plannen, voorbereiden, inzetten en evalueren van de inzet van Nederlandse militairen. Ook bezocht hij de bewaking van het departement.

Paraat
Aansluitend reisde Middendorp naar de provincie Utrecht. Hier bezocht hij niet alleen militairen van zee- en landmacht, die ook tijdens de Kerstdagen paraat staan voor terreurbestrijding, maar ook de collega’s werkzaam in het Situatiecentrum van de landmacht. Dat is het aanspreekpunt voor het thuisfront van uitgezonden militairen. Daarna stond de Rijks Alarm Centrale in Driebergen op het programma. Marechaussees werken hier in de meldkamer voor door de overheid beschermde mensen en gebouwen.

Luchtruimbewaking en Bronbeek
Het Air Operations Control Station Nieuw Milligen was de volgende stop voor Middendorp. Vanuit hier bewaken militairen 24/7 het Nederlandse deel van het NAVO-luchtruim. De rondreis langs de militaire eenheden eindigde bij het Koninklijk Tehuis voor Oud-militairen en Museum Bronbeek. Daar sprak hij met veteranen van de Nederlandse krijgsmacht en het Koninklijk Nederlands Indisch Leger (KNIL).

'Enorme gedrevenheid'
“Het is in één dag onmogelijk om alle eenheden te bezoeken die tijdens de feestdagen doorwerken”, erkende Middendorp aan het eind van zijn tournee. “Dus pak ik ieder jaar een andere doorsnede. Maar een ding hebben ze allemaal gemeen, een enorme gedrevenheid om ons land veilig te houden en bij te dragen aan de veiligheid van anderen. Dat maakt hun Kerst heel speciaal.”

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief