KMar wederom voorzitter FIEP

Gepubliceerd op: 6-11-2018

Afbeelding verwijderdCommandant KMar luitenant-generaal Harry van den Brink heeft  het FIEP-voorzitterschap overgenomen van Turkije. De overdracht vond plaats in Antalya. De KMar is van oktober 2018 tot oktober 2019 voorzitter van de International Association of Gendarmeries and Police Forces with Military Status (FIEP). 

De FIEP is een in 1992 opgericht netwerk van gendarmeriekorpsen dat zich richt op het uitwisselen van kennis en ervaring. Sinds de oprichting van FIEP is er enorm geïnvesteerd in de relatie. Na de 4 oorspronkelijke leden is er uitgebreid met gendarmeriekorpsen in Europa en het bredere Middellandse zeegebied. Maar in de afgelopen 2 jaar heeft het netwerk officieel een wereldwijde visie gekregen. Zo zijn de landen Argentinië, Chili, Qatar, Brazilië en Djibouti nu ook lid. 

Ieder jaar is er een thema verbonden aan het voorzitterschap. Het thema voor het komende jaar is: ‘Gendarmerie - like forces in future international missions’. Nederland neemt - na 2002 en 2010 - voor de 3e keer het voorzitterschap op zich. 

Bron : KMarMagazine 2018/09/07

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief