Mannen aangehouden met valse documenten

Gepubliceerd op: 11-2-2017

Afbeelding verwijderdTijdens controles Mobiel Toezicht Veiligheid (MTV) heeft de Marechaussee in Limburg donderdagavond en –nacht een 25-jarige Albanees en 61-jarige Portugees aangehouden op verdenking van ID-fraude. Beide mannen legitimeerden zich met valse documenten.

De Albanees overhandigde tijdens een controle op de N280 bij Roermond een Italiaanse identiteitskaart en rijbewijs. Na onderzoek bleken deze documenten vals en gestolen te zijn. Hierop is de man aangehouden. Uit onderzoek naar zijn ware identiteit bleek dat de man door Italië wordt gezocht als verdachte van mensenhandel. Dat land zal om zijn overlevering vragen.

Tijdens een controle op de A67 controleerde de Marechaussee de inzittenden van een internationale bus op hun papieren. Een 61-jarige Portugees toonde een identiteitskaart. Al snel werd duidelijk dat de personalia niet overeenkwamen. Het betrof een zogeheten look-a-like. Hierop is de man aangehouden. De brigade Brabant-Noord/Limburg-Noord doet in beide zaken verder onderzoek.

Bij een integrale MTV-controle donderdagmiddag langs de A67 bij Venlo heeft de Marechaussee pepperspray en een ijzeren honkbalstaaf in beslag genomen. Ook werden diverse boetes geïnd met een totaalbedrag van 1500 euro. Door de politie werd een persoon aangehouden die gesignaleerd stond.

De laatste controle, samen met douane en politie, was gericht op het bestrijden van illegale migratie en grensoverschrijdende criminaliteit, zoals mensensmokkel- en handel en voertuigcriminaliteit.

 

Bron: KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief