KMar leidt extra marechaussees op

Gepubliceerd op: 27-2-2017

De opkomende zon verdrijft langzaam de mist van het Garderense Veld. Steeds meer bomen doemen op uit de nevel op het militaire oefenterrein, hier en daar in het veld worden bleke gezichten zichtbaar. Een standaard opleiding tot marechausseebeveiliger? Nee, niet helemaal…

De lichting bevat extra nieuwe collega's, die geworven zijn met het extra geld dat de Marechaussee eind vorig jaar kreeg voor de grensbewaking op de luchthavens. Het is de eerste aanzet om de werkdruk in de organisatie te verlagen.

Afbeelding verwijderdDe mannen en vrouwen die nu wat onwennig hun schuttersputjes graven en na een nacht wachtlopen soms maar amper hun ogen kunnen openhouden, moeten klaargestoomd worden voor hun taak. De razend drukke Koninklijke Marechaussee heeft hen hard nodig. Aanhoudende terreurdreiging, migratiestromen en een stijgend aantal vliegtuigpassagiers maken dat vooral grensbewaking steeds meer tijd en mankracht nodig heeft. Vooral op Schiphol zijn de 'grenzen' bereikt. Er zijn simpelweg meer mensen nodig om ook in de toekomst het werk goed te kunnen blijven uitvoeren. Tot nu toe zijn collega's van brigades in het land bijgesprongen, maar dat betekent dat de druk op die brigades ook is toegenomen.

lees het gehele artikel...

Bron : kmarmagazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief