Gebouwen Kromhout Kazerne beoordeeld als duurzaam

Gepubliceerd op: 1-3-2017

De Kromhout Kazerne in Utrecht is in de prijzen gevallen. 6 kazernegebouwen kregen de waardering excellent van de Dutch Green Building Council. Het certificaat geeft aan dat het duurzame werk- en leefomgevingen zijn.  

In totaal zijn er in Nederland maar 12 gebouwen met deze certificering. Voor het beoordelen keek de instantie niet alleen naar duurzaamheid op gebieden als energiegebruik, watergebruik, afval en vervuiling. Ook de conditie van de constructies en het gebouwmanagement telden mee.

Afbeelding verwijderdZonnepanelen
Om nog duurzamer te worden op energiegebied, plaatsen Defensie en exploitatiemaatschappij Komfort dit jaar zonnepanelen op de Kromhout Kazerne. In totaal 5.800 m2. Zo verbinden zij zich aan het streven van de gemeente Utrecht om in 2020 10% van de daken in de stad te hebben voorzien van zonnepanelen.

Kromhout Kazerne
De Kromhout Kazerne is een modern kantorenpark met een groene uitstraling. Het is de thuishaven van onder meer het hoofdkwartier van de Koninklijke Landmacht. De kazerne heeft 3.400 werkplekken. Ook zijn er op het terrein sport-, vergader-, restaurant- en legeringsfaciliteiten. De kazerne kwam tot stand door de publiek-private samenwerking (PPS) die Defensie aanging met onder meer het bedrijf Komfort.

Aanbesteding marinierskazerne
Een ander PPS-project van Defensie bereikt vandaag een nieuwe mijlpaal. Bedrijven kunnen zich aanmelden bij het Rijksvastgoedbedrijf voor het ontwerpen en realiseren van een compleet nieuwe kazerne in Vlissingen. Het Korps Mariniers vestigt zich naar verwachting in 2022 op de te bouwen Michiel Adriaanszoon de Ruyterkazerne.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief