Achter de schermen bij de stafofficier van de IGK

Gepubliceerd op: 5-3-2017

Een luisterend oor en een helpende hand. Dat biedt de kersverse nieuwe stafofficier van de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht (IGK), luitenant-kolonel Robert Kluinhaar.

Afbeelding verwijderdKluinhaars belangrijkste doel de komende jaren is het instituut IGK beter onder de aandacht te brengen bij het marechausseepersoneel. Te weinig mensen weten volgens hem nog wat de IGK in zijn rol als 'ombudsman' en adviseur van de minister doet en wat hij als stafofficier van de Marechaussee kan betekenen voor medewerkers.

Als een marechausseemedewerker een probleem heeft op de werkvloer, kan hij of zij om bemiddeling vragen bij de Inspecteur-Generaal der Krijgsmacht. Individuele kwesties behandelt de IGK niet zelf, maar die pakt de stafofficier van het krijgsmachtsdeel op. Zo komen medewerkers van de Marechaussee terecht bij Kluinhaar. Als de partijen er samen niet uitkomen, probeert hij ze opnieuw om tafel te krijgen en tot een oplossing te komen. Het streven is elke zaak binnen 3 maanden af te handelen. Benieuwd hoe de IGK-stafofficier van de KMar te werk gaat? Scroll naar beneden voor een kijkje achter de schermen.

lees het gehele artikel...  

Bron : kmarmagazine

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief