Marechaussee arresteert mensensmokkelaars in Hoek van Holland

Gepubliceerd op: 23-3-2017

De Koninklijke Marechaussee heeft maandagavond in Hoek van Holland een 50-jarige Roemeense vrachtwagenchauffeur aangehouden, verdacht van mensensmokkel.

Afbeelding verwijderdBij een vrachtwagen die geparkeerd stond op een ferry, klaar voor de overtocht naar Engeland, sloeg een speurhond aan. Voor de Marechaussee een reden om deze vrachtwagen verder te onderzoeken. In het vrachtgedeelte werden twee personen aangetroffen. De Marechaussee heeft de vrachtwagen chauffeur aangehouden op verdenking van mensensmokkel. Hij is inmiddels in verzekering gesteld. Naar de identiteit van de twee gesmokkelden wordt een onderzoek ingesteld.

Afgelopen zaterdag 18 maart heeft de Marechaussee in Hoek van Holland een 30-jarige Albanees aangehouden met een valse Italiaanse identiteitskaart. Een 62-jarige Italiaan die hem begeleidde is aangehouden voor mensensmokkel. Deze 62-jarige verdachte is inmiddels in bewaring gesteld.

Eerder die week werden er in Hoek van Holland ook al twee personen aangehouden voor mensensmokkel. Dinsdag 14 maart werd een 54-jarige man uit Amsterdam samen met een 30-jarige Oekraïense vrouw gearresteerd door de Marechaussee. Ze worden ervan verdacht twee Oekraïense vrouwen met valse Roemeense identiteitskaarten naar Engeland te willen smokkelen. Ook deze verdachten zijn in bewaring gesteld.

De Marechaussee doet verder onderzoek naar alle drie de zaken, onder leiding van het Openbaar Ministerie Rotterdam.

Bron : kmar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief