Nederlandse militair adviseur bij Veiligheidsraad VN

Gepubliceerd op: 8-4-2017

Commandeur Peter van den Berg is vanaf vandaag Militair Adviseur bij de Permanente Vertegenwoordiging bij de Verenigde Naties in New York. Het gaat om een tijdelijke functie die volgt uit een niet-permanente zetel van Nederland in de VN Veiligheidsraad.

Afbeelding verwijderdDe in 1962 geboren Van den Berg begon zijn carrière in 1980 op het Koninklijk Instituut voor de Marine en studeerde daarnaast operationele analyse en wiskundige strategieën aan de Technische Universiteit Delft.

Van den Berg vervulde in zijn loopbaan diverse operationele en (internationale) staffuncties, afgewisseld met plaatsingen in het onderwijs en op personeelsgebied. Ook was hij liaisonofficier op het hoofdkwartier van het US Central Command in Florida en gaf hij als chef staf van de Netherlands Maritime Force sturing aan de internationale certificering van deze maritieme brigadestaf.

Hij voerde het commando over verschillende schepen zoals M-fregat Zr. Ms. Van Speijk, amfibisch transportschip Zr. Ms. Rotterdam en het logistieke bevoorradingsschip Zr. Ms. Karel Doorman. Met de laatste bracht hij in 2015 hulpgoederen naar het door ebola getroffen gebied in West-Afrika. In datzelfde jaar werd hij de hoogste baas op het Koninklijk Instituut voor de Marine.

Bron : defensie.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief