Vriendendag Museum

Gepubliceerd op: 13-4-2017

Tweemaal per jaar geeft de Stichting Vrienden van het museum der Koninklijke Marechaussee een brochure uit waarin een deel van de geschiedenis van de KMar wordt uitgediept. 

Op 13 april jl. waren ongeveer 60 personen aanwezig bij de uitreiking van de door majoor b.d. K. Procee geschreven brochure 49, met als titel ‘De Koninklijke Marechaussee en de recherche’ (afbeelding rechts)Afbeelding verwijderd

De deelnemers werden in de Dependance verwelkomd door de museumdirecteur, kolonel b.d. Roland van der Heijden. Hij schetste de laatste ontwikkelingen in en rond het museum. De aanwezigen wees hij op de vernieuwde website en de vernieuwde Facebook-pagina. Daar is o.a. een Paasfilm te bekijken, tot nu toe hebben ruim 6000 personen die film al gedownload. Na de inleiding van de directeur nam kolonel b.d. mr Wiete Hopperus Buma als voorzitter van de Stichting Vrienden van het museum het woord. Hij gaf ondermeer aan dat dit jaar de Vriendendag op 19 oktober in het museum zal worden gehouden. Dan zal brochure nummer 50 worden gepresenteerd. Deze door generaal-majoor b.d. Kees Neisingh te schrijven brochure gaat over de Koninklijke Marechausse in mei 1940.

Daarna ging de hoofdredacteur kapitein ter zee b.d. Donald Weekenstroo in op de totstandkoming van deze brochure. Hij bedankte de schrijver en de maker van de voorplaat, de heer Frans Ouwerkerk. De bijeenkomst werd besloten met een aperitief en lunch. 

Bij vertrek kregen de aanwezigen een exemplaar van de brochure. De brochure kost € 1,-- en kunt u via het museum bestellen. Klik hier voor een fotoimpressie van deze dag.

SMC

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief