Voor westerse militairen is de vuurkracht van de Russen even schrikken

Gepubliceerd op: 15-4-2017

Nederlandse militairen zitten sinds kort in Litouwen, om te helpen bij de afschrikking tegen Rusland. Het Russische leger was lang niet veel soeps, maar blijkt nu een geduchte tegenstander.

Met een vuurkracht waartegen westerse krijgsmachten bij een eventuele confrontatie nauwelijks opgewassen zijn, heeft het Russische leger zich de afgelopen jaren ontwikkeld tot een moderne strijdmacht. Veel landen in de Navo waren juist gewend tegen lichtbewapende rebellen in Afghanistan Afbeelding verwijderdof Irak te vechten. Nu moeten ze zich weer voorbereiden op een tegenstander met tanks en zware artillerie.

Een confrontatie met Rusland is ook voor Nederland niet meer geheel ondenkbaar. Ongeveer 270 Nederlandse militairen vertrokken de afgelopen weken naar een Navo-missie in Litouwen.

Samen met collega’s uit België, Duitsland en Noorwegen moeten zij het Baltische land tegen een mogelijke Russische inval beschermen. De Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk leiden vergelijkbare missies in Polen, Letland en Estland.

lees verder... 

Bron : trouw.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief