Lot topman Schiphol onzeker

Gepubliceerd op: 8-5-2017

De toekomst van topman Jos Nijhuis bij Schiphol hangt aan een zijden draad.Vanavond is een cruciaal overleg met staatssecretaris Dijksma en topman Pieter Elbers van KLM waarin de vertrouwenskwestie aan de orde zal komen, na de wachtrijchaos van de afgelopen weken. Dit heeft KLM miljoenen gekost, iets dat Schiphol had kunnen voorkomen door deugdelijke apparatuur, voldoende gates, taxibanen en terminals.

Ook in Frankrijk, bij moedermaatschappij Air France KLM is er zorg over deze gang van zaken, zo melden hoge bronnen in Parijs. KLM is de motor waar de luchtvaartmaatschappij op draait.

De Nederlandse luchtvaartsector is belangrijk voor de economie, daarom is het van belang dat de partijen op de luchthaven goed samenwerken. "De positie van Nijhuis is zo langzamerhand onhoudbaar geworden”, zegt Tweede Kamerlid Graus (PVV). "Wij waren nooit voorstander van zijn beleid."

Nieuwkomer Forum voor Democratie kwam vrijdag al met de oproep tot opstappen en het inleveren van de bonus door Nijhuis van ruim €300.000 over 2016.

"We vragen ons af of Schiphol de juiste investeringsagenda heeft”, zegt Kamerlid Visser (VVD).

Lees verder...

Bron : telegraaf.nl 

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief