Living History in Huis Doorn

Gepubliceerd op: 9-5-2017

Op 27 en 28 mei is er een Living History in Huis Doorn. De Eerste Wereldoorlog komt dan weer tot leven. 

Afbeelding verwijderdLiving History groepen uit binnen- en buitenland zullen verkleed als soldaten, burgers en verpleegsters het dagelijks leven in de loopgraven en daarbuiten uitbeelden. Er zijn kampementen opgebouwd en er is tal van historische militaire acties te beleven. Soldaten, burgers, en verpleegsters vertellen u over het leven van honderd jaar geleden, het leven aan het front en geven uitleg over de wapens en uitrusting.

Op 26 mei komt er een dialoogmoment met Huis Doorn. Er wordt vanuit Doorn 15 kilometer gelopen naar het Belgenmonument in Amersfoort. Nederlandse veteranen kunnen zich opgeven om deel te nemen aan deze veteranen staptocht. Ook is het mogelijk opgeleid te worden in 2 x 4 uur tot dialoogbegeleider (naast Amersfoort ga je op 2 juni dan ook naar Brussel). Ook zoekt de organisatie enkele gemotiveerde Nederlandse veteraanvrijwilligers om aan te sluiten te Antwerpen met de Belgische veteranen. Om gezamenlijk als bilaterale veteranen binnen twee dagen via Mechelen tot Brussel te stappen (overnachting wordt voorzien).

Informatie en opgave zijn mogelijk bij Roel Kreijns van het Veteraneninstituut in Doorn met een e-mail naar r.kreijns@veteraneninstituut.nl.

Bron : vi.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief