Oranjestad Buren staat tijdens kunstmarkt in teken van kunst

Gepubliceerd op: 15-5-2017

In de Oranjestad Buren wordt op zondag 21 mei de 17e Internationale kunstmarkt gehouden. Zo'n 100 kunstenaars uit binnen- en buitenland zullen de tuinen van het Museum der Koninklijke Marechaussee inrichten tot de grootste openlucht expositie van het Rivierengebied.

Afbeelding verwijderdEr worden kunstwerken getoond in allerlei soorten en disciplines zoals: portrettekenen, schilderen in verschillende soorten van stijlen en technieken, glaskunst, sieraden, beelden in hout en steen, smeedwerk, brons, grafische technieken en fotografie. Er is alles aangedaan om een zo breed mogelijke variatie aan kunstenaars bijeen te brengen.

Succesformule
De kunstmarkt in Buren is een succesformule geworden. Buren trekt altijd veel bezoekers, maar tijdens de kunstmarkten in de historische stad komen er duizenden. De kunstmarkt is gratis toegankelijk zelfs het parkeren is gratis. Wel het verzoek de auto buiten de stadswal, op de daarvoor bestemde parkeerterreinen, te plaatsen.

Winkels open
In Buren als Kunststad zijn op zondag alle winkeltjes, galeries, synagoge, de molen Prins van Oranje en de ambachtelijke kaarsenmakerij geopend. Op zich is Buren, gezien zijn historie, fraaie gebouwen en mooie straatjes altijd een bezoekje waard. De organisatie heeft daarom enkele adviezen voor de bezoekers: "Ons advies is dan ook altijd, vergeet uw fototoestel niet mee te nemen. Er zijn genoeg leuke foto's te maken van het mooie historische stadje." De horeca met zijn gezellige terrassen is klaar om alle bezoekers gastvrij te ontvangen.

Kunstmarkt
De kunstmarkt begint om 12.00 uur. Om 17.00 uur gaan de kunstenaars weer huiswaarts. Het Museum der Koninklijke Marechaussee, het vroegere Koninklijk Weeshuis, is geopend. Bezoekers hebben die dag 25 procent korting op de entreeprijs. De kunstmarkt is gratis te bezoeken.

Verdere programma
Verder op het programma staan in Buren de Keramiekmarkt 'Blij met Klei' op zondag 11 juni in de tuinen van het Museum der Koninklijke Marechaussee, van 12.00 uur tot 17.00 uur. Op zondag 10 september wordt wederom een kunstmarkt gehouden in de tuinen van het Museum der Koninklijke Marechaussee, van 12.00 uur tot 17.00 uur.

Informatie.
Belangstellenden die meer willen weten over Oranjestad Buren, of over de kunstmarkt in Buren kunnen kijken op de volgende websites:

www.kunstmarktburen.nl en www.burenstad.nl

Bron : zakengidstiel.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief