Integrale controle “Korridorfahndung”

Gepubliceerd op: 18-5-2017

De Koninklijke Marechaussee heeft op 17 mei 2017, tezamen met Nederlandse en Duitse partners, een grote controle op alle belangrijke toegangswegen vanuit Duitsland naar Nederland gehouden. Tijdens deze “Korridorfahndung” werden voertuigen uit de verkeersstroom voor controle geselecteerd Aan deze actie, die op initiatief van de Landespolizei Osnabrück plaatsvond, namen buiten de Koninklijke Marechaussee , de Nationale Politie, Douane en de Duitse Zoll en de Landes- en Bundespolizei deel.

De Koninklijke Marechaussee heeft van 4 uur s ’middags tot middernacht ruim 600 voertuigen en ongeveer 1300 personen gecontroleerd. Hierbij zijn in het totaal zes illegale vreemdelingen onderkend en werden vier valse rijbewijzen, een valse ID-kaart en een vals paspoort aangetroffen. Ook werd € 540 aan openstaande geldboetes geïncasseerd en kregen twee personen een bekeuring voor het bezit van een vlindermes en pepperspray.

Er zijn zes verdachten van Zweedse, Algerijnse, Italiaanse en Poolse nationaliteit door de Koninklijke Marechaussee aangehouden vanwege het bezit van valse of vervalste documenten. De documenten zijn inbeslaggenomen. Twee Nederlandse mannen zijn gearresteerd als verdachten van witwassen. In hun auto werd ruim 12.000 euro aangetroffen. Over de herkomst van het geld konden zij geen goede verklaring geven. Het geld is in beslag genomen en de beide mannen zijn ingesloten. Verder werd er een Hongaarse man aangehouden die nog een gevangenisstraf van 119 dagen moet uitzitten. Ook deze man is ingesloten.

Bron: KMar

 

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief