Reizen met minderjarige kinderen: let op!

Gepubliceerd op: 9-6-2017

Voor reizen over de grens met een minderjarig kind is toestemming van de gezaghebbende ouder(-s) verplicht. 

Afbeelding verwijderdOm internationale kinderontvoering te voorkomen controleert de Koninklijke Marechaussee(KMar) of deze toestemming er is. Want niet elk kind dat de grens over gaat, gaat op vakantie. En eenmaal over de grens keert meer dan de helft van de ontvoerde kinderen niet meer terug. Wanneer de toestemming niet duidelijk is, doet de KMar extra onderzoek. Dit gebeurt tientallen keren per dag. Dit kan niet aan de balie gedaan worden. U loopt dan het risico dat u uw vlucht mist en uw vakantie slecht begint.

Om het reizigers gemakkelijker te maken goed voorbereid op vakantie te gaan heeft het Centrum Internationale Kinderontvoering samen met het ministerie van Veiligheid en Justitie en de Koninklijke Marechaussee een formulier “Toestemming voor reizen met een minderjarige naar het buitenland” ontwikkeld. Dit formulier is een middel om aan te tonen dat de benodigde toestemming er is.

Nieuw dit jaar is dat het toestemmingsformulier met medewerking van het ministerie van Algemene Zaken nu ook digitaal in te vullen is via onderstaande link:

Formulier toestemming reizen met minderjarige naar het buitenland.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief