Komende dagen verscherpte controles bij grens met Duitsland

Gepubliceerd op: 4-7-2017

BABBERICH/ EMMERIK - De Duitse politie gaat de komende dagen in de deelstaat Noordrijn-Westfalen verscherpte grenscontroles uitvoeren. Daarbij wordt gecontroleerd op snelwegen, maar ook provinciale wegen, zo maakte de Duitse politie vandaag bekend.

Afbeelding verwijderdHet gaat om een tijdelijke maatregel in verband met de aanstaande G20-top in Hamburg komende vrijdag en zaterdag. Met de extra controles wil de Duitse overheid voorkomen dat mogelijke geweldplegers het land binnenkomen.

De politie meldt dat de controles gepaard gaan met gedeeltelijke wegafsluitingen en snelheidsbeperkingen en vraagt daarvoor begrip. Vakantieverkeer loopt hierdoor mogelijk vertraging op. Er wordt samengewerkt met onder meer de Koninklijke Marechaussee en de Belgische politie. 

Uitzondering
In de Schengenzone zijn controles aan de binnengrenzen in principe afgeschaft, maar bij grote evenementen kunnen uitzonderingen worden gemaakt. Van die mogelijkheid wordt nu door Duitsland gebruikgemaakt.

De grenscontroles zijn met de buurlanden en de Europese Commissie afgestemd. Ze duren tot 11 juli en zijn 'flexibel in tijd en ruimte', zo meldde het Duitse ministerie van Binnenlandse Zaken eerder. 

Bron : gelderlander.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief