Aanpak van criminele motorbendes onverminderd nodig

Gepubliceerd op: 8-7-2017

De problemen met criminele motorbendes geven onverminderd reden tot zorg. Het is daarom volgens minister Blok van Veiligheid en Justitie goed dat het lokaal bestuur, politie, Belastingdienst, Openbaar Ministerie (OM) en Koninklijke Marechaussee als één overheid optreden tegen criminele motorbendes en vastbesloten zijn in hun aanpak.

Uit de jaarlijkse Voortgangsrapportage Outlaw Motorcycle Gangs (OMG’s) blijkt dat de politie in 2016 wederom meer motorbendeleden in beeld heeft. De rapportage toont dat de aanpak van OMG’s een langdurige gezamenlijke inzet vergt.

Dat schrijft minister Blok vandaag in een brief aan de Tweede Kamer in reactie op de Voortgangsrapportage OMG’s 2016. Sinds 2012 heeft het kabinet bijzondere aandacht voor de problematiek van de motorbendes. De rapportage laat zien dat bij OMG’s veel wisselingen zijn, sprake is van onderling geweld en de totale omvang van motorbendes nog niet afneemt. In 2016 waren er schietpartijen tussen motorbendeleden bij horecagelegenheden, bedreigingen van bestuurders, in brand gestoken voertuigen en nog meer delicten. Inmiddels worden de effecten van de gezamenlijke aanpak van de overheid ook steeds zichtbaarder en zijn er behoorlijke resultaten te melden.

Lees verder... 

Bron : rijksoverheid.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief