Man met drone bij Schiphol opgepakt

Gepubliceerd op: 17-7-2017

SCHIPHOL - De Koninklijke Marechaussee heeft zondag op Schiphol een 35-jarige man uit Haarlem is gearresteerd omdat hij met een drone rondjes vloog boven de luchthaven. Wat de man voor straf boven het hoofd hangt, is niet duidelijk.

Afbeelding verwijderdHet is verboden om met een drone te vliegen op of bij vliegvelden. Er bestaat een kans dat het ding op een vliegtuig botst. Sinds het gebruik van drones is toegenomen, zijn er regels gekomen wat er wel en niet mee mag.

In maart moest een Oekraïner nog een boete betalen omdat hij met zijn drone vloog bij de vertrekhal van Schiphol. In de eerste helft van vorig jaar zijn er 31 meldingen gedaan van recreatieve drones in de buurt van een luchthaven, waarvan 24 bij Schiphol.

Een groep luchtvaartmaatschappijen en -organisaties stuurde in mei nog een brandbrief over de kwestie aan staatssecretaris van Infrastructuur Sharon Dijksma. Dijksma liet toe weten de regels voor drones te willen aanscherpen. Zo mogen drones straks tot maximaal 50 meter hoogte vliegen.

Bron : telegraaf.nl

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief