Marechaussee voorkomt mensensmokkel

Gepubliceerd op: 18-7-2017

De Koninklijke Marechaussee op Hoek van Holland heeft vrijdagavond een 34-jarige Iraniër aangehouden op verdenking van mensensmokkel. 

Afbeelding verwijderdIn zijn bestelbus trof de Marechaussee twee vrouwen en een kindje van Iraakse afkomst aan. Ze zaten verstopt in een krappe, verborgen ruimte tussen tractorbanden. In dezelfde zaak hield de Marechaussee op zaterdag twee Irakezen (29 en 32 jaar) aan voor betrokkenheid.

Tijdens de uitreiscontrole van de ferry naar Engeland controleerden Marechaussees een bestelbusje met Brits kenteken. Om illegale migratie op te sporen, werd hierbij ook de laadruimte geopend. Achterin stuitte de Marechaussee, geholpen door marine-militairen, al snel op een geprepareerde ruimte. Achter de tractorbanden kwamen drie mensen tevoorschijn, waaronder een 4-jarig jongetje. De 34-jarige bestuurder is hierop aangehouden op verdenking van mensensmokkel.

Op zaterdag kreeg de Koninklijke Marechaussee melding van een verdachte situatie bij het inchecken voor de ferry. Twee mannen meldden zich bij de balie met zeer specifieke vragen over de drie gesmokkelden op vrijdag. Omdat er mogelijk sprake was van medeplichtigheid en de Recherche de zaak niet vertrouwde, zijn ook deze mannen aangehouden. Vanmiddag is het drietal in vrijheid gesteld. Zij blijven wel verdachten in de zaak. Het onderzoek naar de mensensmokkel loopt onder leiding van het Openbaar Ministerie in Rotterdam.

Bron : KMar

Altijd op de hoogte? Meld u aan voor de wekelijkse nieuwsbrief